Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΚΟΥΠΑ

Με πρωταγωνιστές τους Γρηγόρη Μήλιο, ο οποίος σκόραρε δις τον Χρήστο Χυσολάρι, ο οποίος κατέβασε τα ρολά στην κυριολεξία, και τον Μακρίδη Παναγιώτη, ο οποίος έτρεχε  ασταμάτητα και ήταν ένα κέντρο μόνος του, τα Γραμμοχώρια επικράτησαν με 2-3 και πέρασαν στον τελικό.

Σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε δυνατές συγκινήσεις τα ''ελάφια'' κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής Καλλιθέας και να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό έπειτα από 6 ολόκληρα χρόνια.
Τα Γραμμοχώρια κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ χάρις σε γκολ του Γρηγόρη Μήλιου στο 7' όταν έκλεψε την μπάλα πέρασε δύο αντιπάλους του και πλάσαρε όμορφα την μπάλα στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Μουρατίδη. Έπειτα τα ''ελάφια'' έριξαν την απόδοσή τους και έτσι η Καλλιθέα άρχησε να σφυροκοπεί τα καρέ των Γραμμοχωρίων ακατάπαυστα βρίσκοντας όμως απέναντί της έναν πολύ καλό Χυσολάρι ο οποίος είπε όχι σε τρία τετ α τετ των Μαντζάνα και Ματαφτσή.
Η συνεχής πίεση της Καλλιθέας απέδωσε καρπούς στο 37' όταν ο Μαντζάνας πήρε ωραία την μπάλα και μπήκε στην περιοχή αμαρκάριστος και πλάσαρε εύκολα τον εξουδετερωμένο Χυσολάρι.
Το ημίχρονο έκλεισε στο 1-1 με τις δύο ομάδες να ζητάν το κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.
Στο δεύτερο μέρος οι φωνές του Μπάμπη Θεοχάρη απέδωσαν καρπούς και έτσι τα ''ελάφια'' μπήκαν δυνατά και έδειξαν το καλό τους πρόσωπο πιέζοντας και δημιουργώντας ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Και εκεί που όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για την ομάδα των Γραμμοχωρίων ήρθε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 66' σε βάρος της ομάδος μας να ταράξει τα νερά.
Έτσι ο Ματαφτσής από τα έντεκα βήματα και με την βοήθεια του δοκαριού κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο Μπάμπης Θεοχάρης βλέποντας πως ο χρόνος λιγοστεύει αποφάσισε να ρισκάρει ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Παπαρίζο, ο οποίος προσέφερε ποιότητα και έδωσε λύσεις στην κυκλοφορία της μπάλα στο χώρο του κέντρου.
Έτσι από το 70' λεπτό και μετά τα Γραμμοχώρια έπαιζαν μονότερμα την Καλλιθέα δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι κλεισμένοι στην άμυνά τους απείλησαν μόνο μία φορά έπειτα από το γκολ αλλά και πάλι βρήκαν μπροστά τους τον τερματοφύλακα των ''ελαφιών''.
Η λύτρωση για τα Γραμμοχώρια ήρθε στο 94' με τον Γρηγόρη Μήλιο να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.
Στα δύο ημίχρονα είχαμε λίγο πολύ την ίδια εικόνα με τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Τα Γραμμοχώρια πίεζαν για να πάρουν την νίκη και η Καλλιθέα μένοντας από δυνάμεις χτυπούσε στην αντεπίθεση αλλά και πάλι λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ο Χυσολάρι ήταν εκεί όσες φορές χρειάστηκε...
Έτσι στο 100΄της αναμέτρησης μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζυπίδη ο Παπαρίζος με ένα γκολ για όσκαρ, ανάποδο ψαλίδι, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία των γηπεδούχων και τους συμπαίκτες του καθώς και τους οπαδούς των ''ελαφιών'' στον έβδομο ουρανό ολοκληρώνοντας έτσι την ολική ανατροπή για τα Γραμμοχώρια.
Μετά το γκολ είχαμε λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και το μόνο που έμενε πλέον ήταν το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή για να στείλει τα ''ελάφια'' στον τελικό.
Στο 120' ο διαιτητής Δημητριάδης σφυρίζει για τελευταία φορά και οι παίχτες των Γραμμοχωρίων γίνονται ένα κουβάρι και πανηγυρίζουν την πανάξια πρόκρισή τους στον τελικό, μαζί με τους αρκετούς φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα.
Καλή η διαιτησία του Δημητριάδη ο οποίος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Νικολαίδη από την ομάδα μας και στον Ζάλπα από την Καλλιθέα. Ο διαιτητής ευθύνεται μόνο στον καταλογισμό του πέναλτι.

Η σύνθεση της ομάδος μας:
Χυσολάρι, Κωστάρας(Παπαδάμου Χρήστος), Μπαιρακτάρης( Παπαρίζος), Πουλιόπουλος, Νικολαίδης Νίκος, Γαλάτης, Ζυπίδης, Αχμετλί, Μήλιος Σωτήρης( Διαμαντάρας), Μήλιος Γρηγόρης, Μακρίδης

Τέλος η νίκη-πρόκριση αφιερώνεται από όλη την ομάδα στον άτυχο της ομάδος μας Λάμπρο Νικολαίδη και του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα κοντά μας!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΩΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε. Αύριο η ομάδα μας αναμετράτε με την Καλλιθέα για το θεσμό του κυπέλλου με στόχο να πάρει την νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Με κίνητρο τον τελικό η ομάδα μας θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στον αυριανό αγώνα. Έχοντας μόνο δύο απουσίες, αυτές των Τερέζιου(τιμωρημένος), Νικολαίδη Λάμπρου(τραυματίας) αύριο στις 14:30 στο ΔΑΚ Καστοριάς θα κυνηγήσει την πρόκριση.
Διαιτητης της αυριανής αναμέτρησης θα είναι ο κ. Δημητριάδης με βοηθούς τους κ.κ Γκλαβίνα Χ. και Καρασαββίδη.
Καλή επιτυχία στην ομάδα μας.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΑΜΠΡΟ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Σοκ προκάλεσε σήμερα στις τάξεις της Α.Ε Γραμμοχωρίων η είδηση ότι ο έμπειρος μέσος χτύπησε και του τοποθετήθηκε νάρθηκας και θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου 3 βδομάδες. Έτσι η ομάδα μας καλείται την τετάρτη να παραταχθεί με 2 βασικές απώλειες στο παιχνίδι με την Καλλιθέα καθώς πέρα από τον τραυματία Νικολαίδη Λάμπρο και ο Τερέζιου δεν είναι στα πλάνα του Μπάμπη Θεοχάρη καθώς στο παιχνίδι του σαββάτου δέχτηκε την κόκκινη κάρτα.
Εκ μέρους της διοίκησης, του προπονητή και των παικτών της ομάδας ευχόμαστε περαστικά στον Λάμπρο και να γυρίσει πίσω σιδερένιος και γρήγορα γιατί η ομάδα τον χρειάζεται.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ


Φιλικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαστικό γήπεδο Μανιάκων, με την συμμετοχή των ακαδημιών των Γραμμοχωρίων, του Πάοκ Κωσταραζίου και του Α.Γ.Σ Καστοριάς.
Για την ομάδα των Γραμμοχωρίων είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Α.Ε Γραμμοχωρίων-Α.Γ.Σ Καστοριάς(2003-2004) 2-1 σκόρερ: Κασαπίδης Άγγελος(2 γκολ)
Α.Ε Γραμμοχωρίων-Πάοκ Κωσταραζίου(2001-2002-2003) 1-2 σκόρερ:Κοντογώγος

Η Α.Ε Γραμμοχωρίων ευχαριστεί τις ομάδες που πήραν μέρος στο τουρνουά καθώς και το φίλαθλο κοινό.

Α.Σ ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ-Α.Ε ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ 1-1

Στην ισοπαλία έμεινε η ομάδα των Γραμμοχωρίων στο παιχνίδι με το Νταηλάκη.
Αν και προηγήθηκε στο σκορ με τον Κωστάρα δεν κατάφερε να κρατήσει το επί μέρους της σκορ.
Στο 53' έμεινε με 10 παίκτες λόγο αποβολής του Τερέζιου.
Η ομάδα μας πλέον πάει να πάρει την νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Καλλιθέα για τον θεσμό του κυπέλλου.

Η σύνθεση της ομάδος μας:
Χυσολάρι, Ζησόπουλος, Κωστάρας, Πουλιόπουλος, Τερέζιου, Νικολαίδης Νίκος, Νικολαίδης Λάμπρος, Μήλιος Γρηγόρης, Παπαδάμου Χρήστος(Γαλάτης), Παπαρίζος(Ζυμπίδης), Αχμετλί

Α.Ε ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ-ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 2-2